Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte, ik heb u onlangs onderstaande vraag gesteld:

"Geachte, mijn ex werkgever heeft mij over mijn bijna 3-jarig dienstverband, tot nu toe nog geen enkele pensioen betaling gedaan. Ik heb een split-salaris contract gehad waarbij ik 60% Nederlands- en 40% Duits loon heb ontvangen. In mijn NL contract had ik een (schriftelijke) pensioen afspraak, waarin afgesproken is dat zij een netto inleg van €250,- per maand zouden storten op een lijfrente spaar polis, vanuit Duitsland zou ik geen pensioen opbouw genieten. Ik heb mijn (Duitse) ex-werkgever hierop al 3 maal aangesproken; echter zonder enige reactie. De betaling achterstand is opgelopen naar € 8750,-
Wat adviseert u mij te doen? "

U adviseert mij een Duitse advocaat in te schakelen, dit betreft echter een geschil over mijn Nederlands contract bij een Nederlandse bv, in handen van een Duitse eigenaar.
Wat kan ik het best doen?
ik heb hem inmiddels 2x per email gemaand te betalen.
Maar er speelt meer, zijn ex zakenpartner, welke voorheen verantwoordelijk was voor de bv, heeft waarschijnlijk eigendommen van de bv verduisterd, waarvoor de Duitse manager mij verantwoordelijk houdt. hij geeft aan eerst deze diefstal op te lossen, alvorens mijn pensioen te willen betalen. Ik heb hem aangegeven hier geen aandeel in te hebben (diefstal betreft een elektronische rolstoel, waar ik absoluut niets mee zou kunnen doen...). Wat kunt u mij adviseren?

Eerst zou moeten worden vastgesteld welk recht op uw (voormalige) arbeidsverhouding van toepassing is. Dat kan bijvoorbeeld blijken uit een bepaling in de arbeidsovereenkomst die inhoudt dat Nederlands recht van toepassing is, maar moet soms uit andere feiten en omstandigheden worden afgeleid. Indien Nederlands recht van toepassing is, kunt u het beste te rade gaan bij een Nederlandse jurist of advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Hoe ingewikkelder hoe nodiger een advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u een gespecialiseerd pensioen advocaat in te schakelen. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis.

Wel pensioenpremie inhouden, maar niet afdragen -> is strafbaar feit en u kunt daarvan aangifte doen bij de politie. Die is daar vaak niet blij mee, maar is wel verplicht die aangifte in behandeling te nemen.

Recente ontdekking fraude door Duitse manager lijkt me geen reden om al 03 jaar geen afdracht te doen. Alle reden dus om actie te ondernemen.

Op grond van de door u geschetste casus lijkt mij Nl recht van toepassing en de NL.rechter bevoegd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag