Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kun je een officiële waarschuwing krijgen tijdens je periode van re-integratie?

Ja dat is mogelijk. Indien bijvoorbeeld onvoldoende wordt meegewerkt aan de reïntegratie of anderszins de verplichtingen op grond van de arbeidsovereenkomst door de werknemer niet worden nageleefd, dan zou de werkgever een officiële waarschuwing kunnen geven. Overigens kunnen ook andere maatregelen worden getroffen door de werkgever indien aan bepaalde vereisten is voldaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat voor soort andere maatregelen? Kun je ontslagen worden tijdens re-integratie, terwijl je dus nog niet beter gemeld bent?


Maatregelen die een werkgever bijvoorbeeld zou kunnen treffen bij onvoldoende medewerking aan de reïntegratie zijn loonopschorting of -stopzetting, maar dan moet wel aan bepaalde vereisten zijn voldaan. Ontslag kan in beginsel alleen, afhankelijk van de reden, via het UWV of via de kantonrechter. Bovendien moet dan ook aan diverse vereisten zijn voldaan. Ontslag op staande voet kan alleen onder bepaalde omstandigheden en de eisen die daarbij gelden zijn zwaar. Ontslag tijdens ziekte zal kritisch worden getoetst; ontslag vanwege de ziekte is niet rechtmatig. Indien u wilt overleggen mag u gerust bellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag