Zakelijke vraag

Beste mensen,

Ik ben ondernemer met een eenmansbedrijf. Ik heb 1 personeelslid. Deze man is 23 jaar in dienst en nu 61 jaar oud. Hij is helaas langdurig ziek. Nu heeft dit verstrekkende gevolgen voor mijn bedrijf. De inkomsten zijn sterk verminderd terwijl de kosten blijven. Zijn netto salaris wordt door de verzekering betaald.
Het voortbestaan van de onderneming staat zodanig onder druk dat ik het bedrijf moet verkopen nu het nog kan. Kan ik mijn werknemer nu wegens bedrijfseconomische reden ontslaan? En waar moet ik dan rekening mee houden? Er is bij oordeelde geen financiƫle ruimte voor een vaststellingsovereenkomst.

Ik hoor graag jullie reactie

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Tijdens ziekte kunt u een werknemer niet ontslaan. Ook niet wegens bedrijfseconomische omstandigheden. Bij verkoop moet de nieuwe ondernemer de arbeidsovereenkomst overnemen.

Zou de werknemer akkoord gaan met ontslag, dan krijgt hij en geen loon en geen uitkering. Dat zou na 23 jaar trouwe dienst wel heel erg sneu zijn.

Bij opzegging bent u de transitievergoeding (TV) verschuldigd. Bij ontslag na 104 weken ziekte kunt u de TV vergoed krijgen. Op internet kunt u daarover veel info. vinden.

Wanneer de zaken heel slecht gaan, dan is onder omstandigheden verlaging van de TV mogelijk. Het UWV kan u daarover meer vertellen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm