Vraag

Hallo,
Ik ben in september 2018 gestart met een opleiding bij NCOI. Helaas bevalt dit me totaal niet. Ik wordt gedwongen om alles via elearning te volgen omdat er geen lessen in mijn omgeving worden aangeboden. Van de 4 vakken heb ik 1 vak daadwerkelijk face to face kunnen volgen. Voor het volgende semester (2 vakken) kreeg ik onlangs te horen dat er wederom geen mogelijkheid is om de lessen face to face te volgen op de aangegeven voorkeurslocatie.
Een elearning module heeft dezelfde prijs als een face to face module, wat ik al zeer apart vind. Het is eigenlijk zelfstandig een boek in je hoofd prenten, zonder enige tekst en uitleg.

Hierdoor heb ik aangegeven de 2 nieuwe modules niet te willen volgen en dus per direct te willen stoppen.
Ik kreeg onderstaande reactie:
"Ter opvolging van onderstaand bericht communiceer ik nog graag de stopzettingskosten naar u.
Stopzetting obv OVP, 4 modules + PF fase 1
Er is betaald: € 2.904,90
Kosten te betalen: € 4.964,28
Nog te betalen € 2.059,38"

Er is verder geen specificatie beschikbaar. Ook heb ik 1 vak niet eens gevolgd (lees, geen enkele huiswerkopdracht voor ingevoerd en de leraar heeft dus geen enkel moment aan mij hoeven te besteden). Ik heb hier wel een boek voor ontvangen, maar ga dus geen examen doen voor dit vak.

Daarnaast is er voor de PF fase 1 (portfolio begeleiding) 1 les geweest van in totaal 3 uur. Daarna heb ik ook geen enkel contact meer gehad met de leraar.

Het lijkt me absurd dat ik bijna 5K dien te betalen voor 2 elearning modules en 1 face to face les. Bovendien ben ik niet van plan om te betalen voor een vak welke ik niet gevolgd heb (maar wel beschikbaar is gesteld).

Graag wil ik weten wat mijn rechten en plichten hierin zijn. En wat ik het beste in mijn reactie naar NCOI kan zetten.

Bij voorbaat dank!

Deel deze vraag

1 Reactie

Voor de vorm dient u de opleider in gebreke te stellen en alsnog een termijn gunnen om de fouten en gebreken te herstellen, mocht u op gerechtvaardigde menen dat u de cursussen /modulen inderdaad fysiek kon bijwonen, lees daarom toch goed door de brochure , de voorwaarden en wat de website hierover vermeldt. U mag een korte datum stellen of desnoods als de fouten niet meer hersteld kunnen worden, verzuim laten intreden, dan pas heeft u recht op ontbinding al dan niet geheel of gedeeltelijk. Ik kan u daarbij behulp zijn, neemt anders even direct contact op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm