Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wij hebben een vraag, wij wonen in Ossenzijl aan de kolk(aan het water) nabij de brug!
Oktober vorig jaar, hebben ze van de Provincie Overijssel werkzaamheden verricht aan het remwerk van de brug voor onze woning.
Hoofdstraat 17 te Ossenzijl.
Onze woning staat sinds oktober 2017 te koop.
Nu is door de werkzaam heden aan het remwerk schade ontstaan aan de oude kolkmuur, deze laat het zand dat aan de binnenkant loopkant dus door de muur , het water in stromen, met als gevolg dat alles bij onze voordeur , de schoolstraat dus op plaatsen wel 40 cm is gezakt!
Een gigantich probleem dus ook voor de Provincie. Nu hebben ze tijdelijk damwand geplaatst zodat niet de hele muur vandaag of morgen in het water stort, met alle gevolgen .
Na 1 november is de bedoeling dat er een nieuwe kolkmuur wordt gemmaakt. U begrijpt dat ons huis zo onverkoopbaaris.
Onze vraag is daarom, of we van de provincie kunnen (eisen ) dat zij dan onze woning maar moeten kopen. kunnen ze de woning ergens volgend jaar als de werkzaamheden zijn afgerond zelf weer verkopen.
Wat vindt u?

U moet de provincie wel aansprakelijk stellen voor uw schade ten gevolge van de werkzaamheden. Dan daarna kan onderhandeling volgen over de schade en eventueel uitkoop. Al ligt uitkoop niet in de lijn der verwachting als de schade toch hersteld zal moeten worden ongeacht het feit dat u uw huis wil verkopen, wel gevolgschade , dus vermindering van de waarde, kosten van dat herstel ook.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor uw reactie!


Geen dank, voor extra uitleg mag u mij altijd privé benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag