Vraag

Wat te doen wanneer werkgever salaris te laat betaalt?
Volgens afspraak krijg ik mijn salaris iedere 10e van de kalendermaand. Vorige maand kreeg ik het pas de 27e en ook deze maand heb ik het nog niet ontvangen.
Gedurende 2018 zes van de twaalf maanden mijn salaris niet op tijd ontvangen.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Indien uw werkgever niet op tijd betaalt dient u een schriftelijke ingebrekestelling te sturen. Daarin geeft u een redelijke (korte) termijn om alsnog te betalen. Indien 3 of meer dagen te laat is betaald kunt u tevens aanspraak maken op de wettelijke vertragingsvergoeding. De hoogte daarvan volgt uit een ingewikkelde berekening maar kan uiteindelijk oplopen tot 50% Tevens zou u wettelijke rente kunnen aanzeggen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Het antwoord van Van Orsouw is niet helemaal juist. Hij doelt op het bepaalde in artikel 7:625 Burgerlijk Wetboek. Dit regelt echter pas een verhoging wanneer het salaris niet betaald is na 03 dagen na het eind van de maand/04 wekentermijn. In uw geval betaalt de werkgever dan ook volgens de wet op tijd wanneer hij volgens de afspraak te laat betaalt. U kunt dan ook alleen de werkgever vragen zich aan de afspraak te houden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor de antwoorden, dat ten eerste.
Over het moment wanneer ik mijn salaris moet ontvangen zegt mijn contract “tegen het einde van iedere kalendermaand.”
Sinds de twee jaar dat ik voor mijn huidge werkgever werk is het altijd rond de tiende van de volgende kalendermaand (nul-uren contract).
Voor welke dag dien ik mijn salaris te ontvangen zonder dat het te laat is?
Wat ik van de heer van Orsouw begrijp is dat ik recht heb op een vertragingsvergoeding zodra ik op de 14e niet mijn salaris heb ontvangen. Maar wat ik van de heer van Deuzen begrijp is dat als ik het pas op de derde van volgende maand (ongeveer 23 dagen te laat) ontvang, het nog toelaatbaar is en dus geen recht op een vergoeding.

Mocht hier meer duidelijkheid over gegeven kunnen worden dan stel ik dat op prijs.

Nogmaals, hartelijk dank voor uw hulp.
1 Ik begreep dat u uw salaris iedere maand de 10e van de lopende maand krijgt. Uit uw reactie begrijp ik dat het de 10e van de volgende maand is. Dat is dus te laat -> zie artikel 7:625 Burgerlijk Wetboek.
Deze verhoging loopt vanaf de 4e dag van de volgende maand (dus 04/04 over het salaris van maart).

Wanneer het niet exact bekend is op hoeveel salaris u recht heeft (0-urencontract), dan moet de werkgever een reëel voorschot betalen voor het einde van de maand.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis zoals op mijn kantoor

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm