Vraag

Ik wil binnenkort naar Eindhoven verhuizen. Nu woon ik momenteel in een sociale huurwoning in Groningen. In Eindhoven heb ik ook een mogelijkheid op een sociale huurwoning.
Ik mag van mijn verhuurder in principe mijn woning in Groningen tijdelijk onderverhuren (max. 1 jaar). Is het dus ook toegestaan voor dat hele jaar eigenlijk twee sociale huurwoningen te huren?

Een tweede vraag betreft huurtoeslag. Als ik mij uitschrijf op het adres in Groningen, hebben de onderhuurders in principe recht op huurtoeslag. Ik wil hen graag deze mogelijkheid bieden. Maar: is dit een reden voor mijn verhuurder (in Groningen) mijn huurcontract te beeindigen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Het lijkt mij geen enkel probleem, maar ik ken de exacte clausules uit de contracten die u heeft natuurlijk niet.

Waarom legt u de situatie niet gewoon voor aan de respectievelijke woningbouwverenigingen? Ik neem aan dat u "op proef" in Eindhoven wilt gaan wonen en niet met lege handen wilt staan bij een eventuele terugkeer naar Stad? Dat lijkt me een gerechtvaardigd belang waarmee een redelijke woningbouw wel rekening zou willen houden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm