Vraag

Mijn vriend heeft getekend voor het testament van zijn moeder. Dit is al een lange tijd geleden. In dat testament stond dat wanneer zijn moeder zou komen te overlijden, hij samen met zijn zus eigenaar wordt van het huis waar zijn broertje in woont. Zijn broertje heeft vruchtgebruik. Dit is zo voor 13 jaar. Nu kan mijn vriend gewoon niet opschieten met zijn zus én zijn broertje, en wil eigenlijk gewoon van ze af. Om het even heel bot te zeggen. Hij kan zijn deel niet verkopen want zijn broertje heeft slechts een uitkering en zijn zus wil hem niet afkopen. Is er nog een mogelijkheid voor mijn vriend om rust te krijgen door uit deze constructie te kunnen komen?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Mits de woning destijds op de wettelijke wijze (via de notaris in een akte van verdeling) is verdeeld, zijn uw vriend en zijn zus gemeenschappelijk eigenaar van de woning. Het is allereerst de vraag of zij afspraken hebben gemaakt voor het geval dat één van beiden zijn/haar aandeel in de gemeenschap wil verkopen. Als er geen afspraken zijn gemaakt dan heeft te gelden dat uw vriend voor de verkoop van zijn aandeel (en dus de woning) de medewerking van zijn zus nodig heeft. Als zij die medewerking weigert, dan kan hij zich tot de rechter wenden en om machtiging verzoeken om de woning te mogen verkopen. Heeft u vragen of wilt uw vriend rechtsbijstand in deze kwestie neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm