Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij hebben twee vragen ter voorbereiding van een eventuele aankoop van een stuk bouw grond.

1) Kan de gemeente ons stoppen een huis te bouwwen op een stuk grond waar een woon bestemming op rust terwijl we daar in eerste instantie zelf niet permanent gaat wonen? (alle omgevings/bouw vergunningen dienen nog te worden aangevraagd)

2) Kan de gemeente ons stoppen het nog te bouwen huis te verhuren voor korte periodes aan bijv. vakantiegangers als wij er zelf niet zijn?

Wij hebben zelf de gemeentelijke verordeningen (Zevenaar) online al eens doorgespit en wij kunnen nergens stukken vinden waar het geschetste scenario verboden danwel geoorloofd is verklaard.

Naast eventuele afspraken die u maakt in de koopovereenkomst over het gebruik van de aan te kopen grond en de daarop te bouwen woning, is vooral het ter plaatse geldende bestemmingsplan van belang voor de vraag welk gebruik wel/niet is toegestaan.
Als de bestemming is "wonen", dan zal daar niet onder vallen een gebruik dat "recreatief" is. Dus als u gaat bouwen met een vergunning onder de bestemming "wonen" maar de woning t.z.t. feitelijk alleen "recreatief" wordt gebruikt (dus als "vakantiewoning") dan sluit ik niet uit dat de gemeente daar met succes tegen zal kunnen optreden. Een belangrijk aspect zal zijn of er op het adres van de woning een bewoner (u of een huurder) ingeschreven zal staan in de gemeentelijke basis administratie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag