Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Heb in akte van levering erfdienstbaarheid van voetpad EN erfdienstbaarheid van WEG, nu zegt buurman dat ik er niet met de auto overheen mag.Er is een zee van ruimte, maar is allemaal gras, nu heb ik voorgesteld zelf op eigen kosten te verharden om schade te beperken.
Maar ik mag er alleen lopend overheen.I

In mn akte staat nog over de bestaande EN geprojecteerde wegen.

Nu heb ik bij de raad van state gevonden wat die onder een geprojecteerde weg verstaan en dat is een nog niet aangelegde weg.

Heb dus alle vrijheden, maar krijg ze niet.Hoe ziet u dit.Ik wil namelijk mn auto op eigen terrein kunnen parkeren.Ik betaal reeds voor onderhoud bij de buurman.

Ja maar de raad van state behandelt zaken in het bestuursrecht en u wilt iets afdwingen in het privaatrecht. Bedoeld wordt dus dat u een recht van overpad kunt afdwingen als deze bestuursrechtelijk in een gemeentelijk plan staat beschreven of getekend. ( of in een privaatrechtelijke akte)

Nu er niet staat hoe u gebruik kunt maken van het recht van overpad en er gras ligt geldt dat het bestendig gebruik kan worden afgedwongen nu partijen al die tijd geen verharding hebben aangelegd . Is er ergens beschreven dat het doel van de erfdienstbaarheid is om te komen en te gaan met auto?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag