Vraag

Onze dochter van 18jr staat nog ingeschreven op ons adres als woonadres. Aangezien zij hier al geruime tijd niet woont en zij ook geen vaste woon of verblijfplaats heeft, fungeert ons adres alleen als postadres. Nu hebben wij al eens geprobeerd om haar woonadres om te zetten naar postadres, maar dat blijkt niet eenvoudig en wordt bij onze gemeente niet zomaar geaccepteerd, waardoor dat niet gelukt is. Hierdoor betalen wij belastingen voor haar terwijl ze hier niet woont. Ons inziens zou de gemeente toch niet moeilijk moeten doen over dit omzetten? Graag uw reactie en advies

Deel deze vraag

1 Reactie

Nu uw dochter niet meer bij u woont zou zij zichzelf op een ander adres moeten inschrijven. U kunt dat niet voor haar doen.

Wat u wél kunt doen, is de gemeente verzoeken een adresonderzoek te starten. Dat verzoek doet u schriftelijk, zorg voor een ontvangstbevestiging. Uw gemeente heeft een protocol voor zo'n onderzoek, dat kunt u opvragen of nazoeken.

De gemeente heeft in beginsel een handhavingsplicht, en is dus gehouden om bij een melding van een situatie die niet klopt (uw dochter is vertrokken maar staat nog wel ingeschreven) een onderzoek in te stellen naar de werkelijke situatie.

Mocht de gemeente weigeren om op uw verzoek in te gaan, dan kunt u contact opnemen met mij of een van mijn collegae.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm