Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, onlangs heb ik een paardentrailer aangeschaft voor mijn bedrijf, een manege. Deze trailer heb ik voor een bepaald bedrag gekocht, inclusief leverkosten. Echter toen de trailer geleverd was, merkte ik op dat het bovenste gedeelte van de trailer uit zijn verband was geraakt. Dit is mij niet gemeld. Het zou zijn gebeurd door slecht weer en harde wind onderweg. Is er een manier waarop ik onder deze koop uit kan komen?

Van belang is dat u dit gebrek zsm bij de verkoper meldt. Liefst per aangetekend schrijven en tevens per normale post. De verkoper dient in gebreke te worden gesteld en te worden gesommeerd om binnen een redelijke termijn het gebrek op eigen kosten te herstellen. Ontbinding is in beginsel pas mogelijk als niet aan de sommatie wordt voldaan en een ontbinding gezien de aard en ernst van het gebrek ook gerechtvaardigd is. Indien sprake is van een consumentenkoop hebt u mogelijk ruimere bevoegdheden. Indien u wilt overleggen mag u gerust bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb de paardentrailer op naam van de manege gekocht. Is er dan sprake van consumentenkoop?


Dan is er in hoofdzaak geen sprake van een consumentenkoop en zult u te werk moeten gaan zoals boven is omschreven. Mocht u meer hulp wensen of komt u er samen nog niet uit dan kunt u contact met mij of een van de andere juristen opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heb ik hier ook te maken met de eis van conformiteit? Of kan ik hier geen beroep op doen?


In beginsel wel. U kunt zich daarop beroepen, want het gekochte voldeed niet aan uw verwachtingen waar u vanuit kon gaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag