Vraag

Hallo, onlangs heb ik een paardentrailer aangeschaft voor mijn bedrijf, een manege. Deze trailer heb ik voor een bepaald bedrag gekocht, inclusief leverkosten. Echter toen de trailer geleverd was, merkte ik op dat het bovenste gedeelte van de trailer uit zijn verband was geraakt. Dit is mij niet gemeld. Het zou zijn gebeurd door slecht weer en harde wind onderweg. Is er een manier waarop ik onder deze koop uit kan komen?

Deel deze vraag

5 Reacties

Van belang is dat u dit gebrek zsm bij de verkoper meldt. Liefst per aangetekend schrijven en tevens per normale post. De verkoper dient in gebreke te worden gesteld en te worden gesommeerd om binnen een redelijke termijn het gebrek op eigen kosten te herstellen. Ontbinding is in beginsel pas mogelijk als niet aan de sommatie wordt voldaan en een ontbinding gezien de aard en ernst van het gebrek ook gerechtvaardigd is. Indien sprake is van een consumentenkoop hebt u mogelijk ruimere bevoegdheden. Indien u wilt overleggen mag u gerust bellen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik heb de paardentrailer op naam van de manege gekocht. Is er dan sprake van consumentenkoop?
Dan is er in hoofdzaak geen sprake van een consumentenkoop en zult u te werk moeten gaan zoals boven is omschreven. Mocht u meer hulp wensen of komt u er samen nog niet uit dan kunt u contact met mij of een van de andere juristen opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Heb ik hier ook te maken met de eis van conformiteit? Of kan ik hier geen beroep op doen?
1 In beginsel wel. U kunt zich daarop beroepen, want het gekochte voldeed niet aan uw verwachtingen waar u vanuit kon gaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm