Vraag

Hallo, wij hebben een huis gekocht op 15 januari. Nou zijn we het hele huis aan het verbouwen. Ook hebben we de plafonds eronderheen gehaald. Nou blijkt dat het dak lekt, en ook het dak van de aanbouw. Kunnen wij hiervoor de verkopers aansprakelijk stellen?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 In beginsel kan dit. Als de verkoper u niets heeft meegedeeld t.a.v,. de staat van het dak, terwijl hij dit had behoren te weten dan is hij aansprakelijk voor de schade. Ook het feit dat het normaal gebruik van de woning in de weg staat is vaak aanleiding voor aansprakelijkheid van de verkoper. T.a.v. het dak is dit het geval en betreft het een ernstig gebrek. Uw onderzoeksplicht door bv een bouwkundig onderzoek kan u meestal worden verweten door de verkoper, maar dat ontslaat hem niet van het feit dat hij aan zijn mededelingsplicht moet voldoen. Kortom, ik raad u aan de verkoper schriftelijk aansprakelijk te stellen. Mocht hij volharden in zijn standpunt, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor verdere hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm