Vraag

Beste heer/mevrouw,

Ik heb een vraag omtrent het plaatsen van een schutting. Mijn buren hebben hun 3 meter brede erker, 1.20 cm vanaf de erfgrens staan. Zij kijken recht bij ons naar binnen.
Wij willen dit zicht enigszins beperken, door er, gezien de regelgeving omtrent verjaring, een schutting neerzetten van 150 cm hoog.

Deze erker staat er al langer als 20 jaar, maar wij wonen hier nog maar 3 jaar. De buren willen er niks voor hebben, maar hebben wij dan geen enkele recht op privacy?

Vandaar ons idee om er 150 cm voor te zetten, een gulden middenweg leek ons.

Ik hoor het graag,

Mvg

Deel deze vraag

2 Reacties

Het burenrecht bepaalt dat u, indien het uitzicht al langer dan 20 jaar bestaat, dat niet al te zeer mag belemmeren, althans niet binnen 2 meter. Nu zou een schutting van 1,5 meter wellicht niet al te zeer belemmeren, maar rechters zullen dan ernstig gaan kijken naar de situatie ter plekke. Is er sprake van hinder door de door u geplaatste schutting? En hoe groot is die dan? Iets dat vanuit hier niet duidelijk te bepalen is.

Wat wel kan, is een schutting op 80 cm van de erfgrens plaatsen, op uw terrein dus, als dat mag op grond van de locale bestemmingsregels.

Of u doet wat u van plan bent, en bent bereid bij een rechter te verantwoorden dat dat een redelijke belemmering was.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw antwoord. Er is dus geen duidelijk antwoord te geven, want wat is ontredelijk'.
Dat is voor iedereen anders. Hun raam begint wel pas op 1 meter vanaf de grond.
Nu is mijn vraag, mogen we wel coniferen planten bijvoorbeeld? Dat is geen bouwwerk.

Mvg

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm