Vraag

Mijn dochter heeft een week geleden een auto gekocht. Gisteren heeft ze daarmee een ongeluk gehad wat niet haar schuld was. De andere bestuurder kwam door de binnenbocht. De bestuurder heeft ook schuld bekend., Maar dat terzijde. Nu is de auto verkocht met een airbag maar de airbag is helemaal niet tot werking gekomen en de klap was aanzienlijk. De auto is van voren geraakt en is total loss. van de voorkant is niks meer over. Nu is mijn vraag: Kan ik de garage die de auto verkocht heeft nog aansprakelijk stellen omdat hij mijn dochter een auto heeft verkocht met een defecte airbag. Of misschien wel een airbag die helemaal niet aanwezig is. Dat moet nog blijken. Bij voorbaat dank.

Deel deze vraag

6 Reacties

1 Als er sprake is van schade die voortvloeit door het ontbreken van de airbag of een disfunctioneren daarvan dan kan de verkoper in beginsel aansprakelijk worden gesteld. U moet dan wel aannemelijk maken dat dit te wijten is aan (het ontbreken van ) de airbag.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Dank u voor uw antwoord. Oké dus als ik het goed begrijp is het niet functioneren van de airbag alleen, zonder dat daar schade uit voortgevloeid is, niet voldoende is om een garage aansprakelijk te stellen. Daar de auto wel verkocht is inclusief de optie airbag. Gelukkig heeft mijn dochter voor zover ze het weet, het stuur niet geraakt. En heeft ze daar verder geen schade aan overgehouden.
1 In aanvulling daarop: mocht de expert die de schade taxeert van mening zijn dat de auto minder waard is dan de verkoopprijs op grond van dit gebrek, dan zou dat evt. ook een grond zijn om te claimen. Ik acht de kans dat dat gebeurt echter miniem.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Martin. Dank u voor uw antwoord.
Goedemorgen,

Ik las uw verhaal. Ik hoop dat het goed gaat met uw dochter en dat zij er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.

U geeft aan dat het ongeval is ontstaan door een fout van iemand anders (het nemen van de binnenbocht). Aangezien er een aansprakelijke partij is zou ik u adviseren om de schade hierop te verhalen. Deze weg is makkelijker voor u.

Graag zou ik persoonlijk met u in contact komen om de situatie eens goed door te spreken. Als belangenbehartiger voor slachtoffers van ongevallen kan ik, als jurist, uw dochter, gegarandeerd kosteloos, juridische bijstand verlenen en helpen met het verhalen van uw kosten en de door u geleden schade.

Aandacht, begrip en communicatie zijn hierbij altijd mijn uitgangspunt.
Mocht u hieraan behoefte hebben, neem dan contact met mij op. Ik sta u graag te woord.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Volgens mij was de kern van de vraag ook of er sprake is van een gebrekkig product waarvoor koper alsnog prijsvermindering kan toepassen. Dat kan , de koop moet gedeeltelijk worden ontbonden met toepassing van een evenredige prijsvermindering. Dit staat even los van de gevolgen van het ongeval. U mag mij benaderen voor meer informatie of hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm