Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Beste,

Ik weet niet onder welk onderwerp mijn vraag past, maar het gaat om het volgende:

Ik heb een paardenpension met 12 klanten. Mijn terrein, mijn eigendom, ligt naast een groot bedrijf die interesse in onze grond heeft en het ook waarschijnlijk wil kopen.

Door al deze onzekerheden zijn wij, mijn man en ik, aan het rondneuzen op de woningmarkt en op zoek naar een stal om door te gaan met onze pensionstalling.
Nu hebben we iets op het oog, eigenaar moet vanwege ziekte stoppen en verkopen, maar deze stal staat zo goed als vol nog met pensionklanten.

Wat is nu mijn vraag:
Ik wil natuurlijk mijn eigen klanten, mits ze meewillen, mee nemen naar bijv. deze locatie, maar kan ze daar niet kwijt, daar alle klanten er nog staan.
Wat voor bescherming hebben de klanten van die stal waar wij interesse in hebben?

Weinig tot geen bescherming, meestal een opzegtermijn van een maand. Maar het hangt wel af van het soort huurovereenkomst , soms is dat een jaarcontract en wordt deze onder dezelfde omstandigheden verlengd. Is de huur onbepaald dan kan er opgezegd worden met inachtneming van tenminste een maand opzegtermijn. Op verlangen van de huurder kan de rechter de ontruimingsdatum verlengen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag