Vraag

Ik werk voor een hoveniersbedrijf, en doordat er weinig werk was de eerste 2 maanden van het jaar heb ik een aantal minuren opgelopen. Nu heeft mijn werkgever al mijn vakantiedagen weggenomen om dat gat op te vullen, en wil dat ik onbetaald verlof neem om de rest van de uren af te werken. Ik heb gewoon een contract van 40 uur in de week volgens het hoveniers CAO. In de cao staat dat op 31 maart de afrekening gedaan wordt en dat alle minuren die er dan nog staan kwijtgescholden moeten worden. Houd mijn werkgever mij voor gek, en is wat hij met mijn vakantiedagen heeft gedaan wel legaal?

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Ja, uw werkgever houdt u voor de gek. Wat hij doet mag niet. Te weinig werk is een werkgeversrisico. Hij mag dat niet op u verhalen. U heeft dan ook gewoon recht op doorbetaalde vakantie.

Bij verdere problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm