Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik had in 2017 een kredietkaart aangevraagd met een bestedingslimiet van 2500. In 2018 heb ik de limiet kunnen verhogen tot 5000. Deze 5000 heb gebruikt, dan zit in tot me bestedingslimiet zou je zeggen. Maar wonderbaarlijk heb ik nog nog een keer 5000 kunnen gebruiken. Des tijds had ik wel een aanvraag voor verhoging van limiet naar 7500. Maar de benodigde documenten had ik niet aangeleverd. Het probleem is nu dat ik de 10000 plus 900 aan behandelingskkosten. Dit komt neer op bijna 500 elke maand gedurende 2 jaar voordat de schuld is afbetaald. Ik heb momenteel het geld er niet voor ben bang dat de schulden alleen maar gaan oplopen. Denkt u dat hier sprake is van overcreditering en heb ik kisschien recht op de compensatieregeling

Wellicht dat de zorgplicht niet is nagekomen. Dat is te beoordelen op grond van de stukken, de feiten en omstandigheden. Waar zijn de kosten van 900 euro op gebaseerd?
Wellicht komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand.
Desgewenst kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

die 900 bestaat voor een deel uit incassokostten en 10% van de hoofdsom, dat klopt allemaal wel. Ik kom dus waarschijnlijk wel in aanmerking voor een compensatie regeling toch? De feiten en omstandigheden zijn zoals beschreven. Zij mogen toch niet zomaar de bestedigslimiet verhogen.


Het lijkt mij dat de zorgplicht niet is nagekomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag