Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb afgelopen week een stuk grond gekocht om een huis op te bouwen. De koopovereenkomst is door alle parijen getekend.

Langs mijn stuk grond had een gemeentelijke weg moeten komen. Echter nu alles is getekend en ik alles aan het na meten ben blijkt mijn perceel groter uitget te zijn dan dat ik verwacht had. Na wat verder onderzoek blijkt dat er ook meer grond bescheven is dan dat had moeten gebeuren.

Wat er nu aan de hand lijkt te zijn is dat de grond voor weg die langs de woning had moeten komen ook aan mij toegeschreven is. Bij nader bestuderen en vergelijken van de voorlopige koopovereenkomst en de definitieve akte van overdracht zit ook een verschil in het aantal m2 dat er genoemd wordt. Het verschil is ongeveer 161m2 met een waarde van +/- 300 euro per m2.

Nu weet ik niet bij wie de fout ligt, dit kan de verkoper, notaris, gemeente of kadaster zijn.

Wat kan ik hier mee doen?, Heb ik gezien het getekend en beschreven is recht op deze grond, en wat als deze fout gevolgen heeft voor de bouw, uitstel bijvoorbeeld kan ik dan hier iemand voor aansprakelijk stellen of had ik dit zelf vooraf beter moeten controleren? En als alles opnieuw moet worden beschreven en hier zijn kosten mee gemoeid voor wie zouden die dan zijn?

Het lijkt er op dat de notaris een fout heeft gemaakt. Omdat de 161 m2 niet in de koopakte is opgenomen en u deze grond deze ook niet heeft gekocht ontbreekt een titel tot levering, dat wil zeggen dat de 161m2 niet rechtsgeldig aan u is geleverd. Op enig moment zal de gemeente de fout ontdekken en dit gecorrigeerd willen hebben, oftewel in de vorm van correctie van de tenaamstelling van de 161m2 oftewel in de vorm van een verrekening van de grondwaarde. Ik adviseer u om contact met de notaris op te nemen met het verzoek een en ander te controleren en zonodig (zonder kosten voor u) te herstellen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag