Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo ,

ik werk nu zo'n 5 jaar voor dezelfde organisatie ( gehandicaptenzorg). Sinds een jaar heb ik een vast contract van 32 uur.
vorig jaar december, stond ik nog ongeveer 40 uur in de min. deze uren ben ik niet ingezet door de roosteraar. in januari wilde dat ik mijn positief PBL uren van 40, af zou strepen tegen deze minuren. Ik heb dit afgewezen, omdat dit persoonlijke uren zijn.
Onze organisatie heeft een roosteraar in dienst, die voor ons de uren inpland. Momenteel, draait het hele team in de min, vanwege het teveel hebben van personeel. We komen niet aan onze uren toe.
de werkgever geeft aan dat dit de verantwoordelijkheid is van de werknemer, om maandelijks te kijken welke diensten er nog open staan. Veelal valt dit in mijn geval, of in een vrij weekend, of op mijn vaste roostervrije dag.

ik vraag me af, of een werkgever, die een roosteraar in dienst heeft, van zijn werknemer mag verwachten dat deze gaat letten op zijn uren. Ik heb een contract van 32 uur, maar werk er maar 28, is het dan mijn eigen verantwoordelijkheid om te zorgen voor de andere 4 uur die ik niet ingeroosterd word?

Nee, de werkgever mag dit niet. U heeft gelijk.

De werkgever/roosteraar is verantwoordelijk voor de planning. Wanneer u te weinig ingepland wordt, dan is dat voor rekening en risico van de werkgever. Hij mag dat niet op u verhalen.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid vaneen specialisatievereniging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag