Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, Vandaag was er een aanslag in Utrecht en heeft mijn school iedereen binnen 'vast' gehouden. Ik ben benieuwd of dit wel legaal is en geen vrijheidsberoving is. We werden namelijk tegen onze zin vast gehouden op school en de school had hier volgens mij geen enkele grond voor, het advies van de Politie was namelijk niet bindend en er was geen verbod om de straat op te gaan.

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Beste vrager,

Stelt u zich eens voor wat u zou doen als u de school(directie) was geweest: Er was geen duidelijkheid over gevaar. Mogelijk was dat heel groot. Stel dat u iedereen naar buiten had laten gaan en onder die groep zouden gewonden of erger zijn gevallen. Stelt u zich dit scenario even echt en levendig voor.

Vindt u uw vraag dan nog steeds terecht?
Zo ja, dan kunt u zich bij mijn kantoor melden. Dan zal ik, vanzelfsprekend tegen betaling door u, voor u uitzoeken wat de juridisch positie was van de school en in hoeverre deze maatregelen voor de veiligheid van leerlingen en werknemers mocht en moest nemen en hoe lang die mochten duren. Vervolgens kunnen we dan bespreken wat u met die kennis zou willen. Heeft u schade geleden door de maatregel en zo ja, welke dan?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag