Stel vraag

Particulier


Hallo, ik heb een vraag. 12 februari heb ik voor 36 euro getankt bij de bp, helaas kwam ik er toen achter dat ik mijn pinpas kwijt was.
Ik het uitgelegd bij de kassa, papieren ingevuld en ik zou 15 euro administratie kosten moeten betalen. Ik had beloofd binnen 2 a 3 dagen terug te komen in de hoop dat ik mijn pinpas zou vinden om netjes te betalen. Echter was dit niet het geval en moest ik langs de bank om geld op te nemen. 3 dagen later ben ik teruggegaan om te betalen. De meneer van de pomp wilde niet eens moeite doen om te zoeken naar de openstaande rekening. Want openstaande bonnen gingen de volgende dag al naar SODA, met de melding tanken zonder betalen, inclusief een aangifte bij politie. Dit is onterecht want ik ben niet weggereden, in heb zelfs papieren ondertekend, ze hebben mij hier ook niet over geïnformeerd. Nu moet ik een rekening betalen van €170,93. En ben in verdachte in een strafzaak van diefstal. Terwijl dat niet zo is. Graag hoor ik wat mijn mogelijkheden zijn.

Beste vrager,

U heeft weinig mogelijkheden. Het is gebruikelijk dat tankstations op dezelfde dag alle meldingen van niet betalen doorsturen naar de deurwaarder. Dat staat vast ook in de algemene voorwaarden van het tankstation.
Heeft u (foto)kopie gemaakt van de door u ondertekende formulieren en de afspraken met de medewerker vastgelegd, bijvoorbeeld per e-mail? Zoniet, dan is uw standunt moeilijk te bewijzen en daarop komt het nu juist aan.

U kunt, en dat raad ik u ook aan, bezwaar aantekenen tegen het opgelegde bedrag, te beginnen bij de deurwaarder. Doet u dat schriftelijk en bewaar kopie, zodat u later een dossier heeft waarop u kunt terugvallen voor bewijs. Verder kunt u, als u wordt opgeroepen door de politie voor verhoor, vertellen hoe het gegaan is en uw correspondentie over de rekening laten zien.

Mij lijkt dat de strafzaak tegen u weinig kans maakt, want u had duidelijk geen 'oogmerk van wederrechtelijke toeëigening' zoals voor diefstal vereist is. Dreigt het anders te lopen, raadpleeg dan direct een gespecialiseerd advocaat.
Civielrechtelijk ziet het er slechter uit; de kans is groot dat u het volledige bedrag moet betalen. Daravoor een advocaat in de arm nemen is waraschijnlijk duurder dan de rekening zelf. Dus dat heeft weinig zin.

Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag