Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen allen,

Graag zou ik advies willen over volgende zaak : wij hebben voor onze tuinrenovatie bij 4 hoveniers een vrijblijvende offerte gevraagd op basis van een tekening die we gemaakt hebben .Deze hebben ze allen aangepast /uitgewerkt met eigen ideeën .
Na een keuze gemaakt te hebben , zijn de overige 3 ingelicht dat we niet met hen verder gaan, met de reden waarom. Nu krijgen we ineens een rekening van een van de hoveniers voor de offerte ... kosten waar hij nooit over gepraat heeft en die we ook mondeling nooit geaccepteerd hebben. Op zijn website staat niets over kosten .

Moeten we deze rekening nu betalen ?

Voor de kosten door berekenen van het voorwerk, ( want dat is het zelfstandig wel) moet de hovenier u waarschuwen in de offerte of eerder in voorwaarden op website of bij ander contact. Bovendien is de aannemer akkoord gegaan met het maken van een vrijblijvende offerte , althans hij heeft u niet daarna gewaarschuwd dat er kosten in rekening zouden worden gebracht. Dat is wel uw sterkste punt als er nergens anders voorwaarden staan die u vooraf of tijdens het contact had in kunnen zien . Deze voorwaarden moeten dan ook nog eens op een prominente plek staan en de belangrijkste aspecten daarvan ( zoals voorkosten) apart genoemd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag