Stel vraag

Particulier


Ik heb mijn woning verkocht (in overleg met de hypotheekverstrekker) begin oktober '17 met een restschuld op de hypotheek (+/- 30K). Door miscommunicatie heeft de hypotheekverstrekker de vordering eind november '17 overgedragen aan de deurwaarder. De deurwaarder heeft, op basis van de notariële akte, beslag gelegd op mijn salaris. Ben nog steeds op verschillende manieren naar een andere oplossing aan het zoeken, ik weet dat het betaalt moet worden, maar de deurwaarder beweegt voor geen meter mee. Maar hier gaat mijn vraag nu niet over.

Omdat er een restschuld is en de rente die hierover wordt betaald nog 15 jaar aftrekbaar is heb ik aan de hypotheekverstrekker de vraag gesteld of ik een overzicht kan krijgen van de rente die betaalt moet worden over de restschuld. Dit staat op hun site: Op het Financieel Jaaroverzicht staat uw restschuld niet apart vermeld. Dit betekent echter niet dat u geen restschuld meer heeft. Wij sturen u apart een brief over uw restschuld. Heeft u vragen over uw restschuld? Neem dan contact met ons op. (Ik wil de link niet delen omdat de naam van de hypotheekverstrekker dan zichtbaar is)

Ik heb contact opgenomen omdat ik hierover geen bericht krijg en nu geven ze per mail aan als antwoord dat de hypotheekverstrekker geen rente berekent over de restschuld???? Ik vind dit onbegrijpelijk en snap dan ook niet hoe ze weg komen bij de fiscus. Ik heb ook de vraag gesteld of 'mijn dossier' is verkocht (dan zou ik het kunnen begrijpen) maar hier heb ik per mail een ontkennend antwoord op gekregen. Daarnaast heb ik (herhaaldelijk) gevraagd om een overzicht van de afdracht van de deurwaarder aan de hypotheekverstrekker maar hier wordt nooit geen antwoord op gegeven. Als ik de vraag aan de deurwaarder stel geeft deze aan dat ze dat niet verplicht zijn aan mij door te geven. Ook voorstellen tegen finale kwijting bepaalt de deurwaarder zelf of ze dit voorleggen aan de hypotheekverstrekker of niet. In mijn geval (door het loonbeslag) leggen ze het niet voor.

Mijn vraag is of ik nu de rente van de restschuld kan indienen die ik ontvang van de deurwaarder? Dit is de officiële zin in een mail aan mij van de deurwaarder:
"Tenslotte treft u hieronder voor de volledigheid nog een actuele financiële stand van zaken aan, en meldt ik u dat het gehanteerde rentepercentage 2% per jaar is (de zogenaamde ‘wettelijke rente’)"

Dus aan de deurwaarder een overzicht van betaalde rente vragen over 2017 en 2018 zodat ik dit mee kan nemen in de belasting aangifte?

En als jullie nog advies hebben hoe je op een andere manier het loonbeslag er af kan krijgen hoor ik dat ook graag.

Groet O

Het beslag kúnt u laten verwijderen of matigen door een zekerheidsstelling voor te leggen, door middel van een verzoekschrift aan te brengen. De betaalde rente kunt u inderdaad meenemen in de belastingaangifte. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag