Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Goedemiddag,

Ik huur een winkelruimte in Amsterdam. Heb sinds kort een nieuwe verhuurder van de ruimte. Deze maand (maart) is de eerste huurmaand. Op 28 februari is de huur afgeschreven van mijn rekening en is waarschijnlijk - omdat verhuurder een andere bank heeft en er een weekend tussen zat- te laat op verhuurder’s bankrekening bijgeschreven. Vervolgens heb ik een boete gekregen wegens het te laat betalen van de huur.

Mijn vraag is, sta ik in mijn recht omdat ik het de 28ste heb overgemaakt?

Het hangt er vanaf wat er in de huurovereenkomst is opgenomen. Waarschijnlijk staat er dat het huurbedrag voor de 1e van de maand bij de verhuurder bijgeschreven moet zijn. In dat geval staat u niet in uw recht omdat u op de 28e heeft overgemaakt. U had er dan voor moeten zorgen dat het ook de 28e bijgeschreven werd. Overigens was 28 februari een donderdag, het geld zou dan dus vrijdag 1 maart bijgeschreven zijn.

Ik zou als ik in uw schoenen stond het gesprek aangaan met de verhuurder. Uitleggen dat het niet de bedoeling was om te laat te betalen, dat het bij de vorige verhuurder nooit een probleem was als het geld een dag te laat kwam, dat u nu begrijpt dat de nieuwe verhuurder dat wel strak wil hebben en u daar vanaf heden gehoor aan zult geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag