Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen,

ik ga een appartement huren samen met mijn vriend en mijn moeder zal voor ons borg staan. De borgstelling-overeenkomst hebben wij gekregen en de volgende bepaling staat hierin:

"De verhuurder zal volledig vrij zijn om ter zake van de overeenkomst met de huurder bestaande of nog te verstrekken zekerheden in de eerste plaats aan te wenden voor de betaling van die schulden van de huurder, die niet door deze borgtocht zijn gedekt. Voor het overige is de verhuurder wel verplicht dergelijke zekerheden eerst uit te winnen, alvorens de borg aan te spreken."


Volgens de verhuurder is dit een standaard bepaling in een borgovereenkomst maar wij begrijpen niet helemaal wat hier staat. Kan iemand wellicht in jip en janneke taal uitleggen wat hier wordt bedoeld?

Alvast bedankt!

Vrij vertaald betekent dit dat de verhuurder bij eventuele schulden van de huurder eerst nagaat of er andere zekerheden zijn anders dan de borg en dat deze zekerheden eerst worden aangesproken. Heeft dit reeds plaatsgevonden dan zal bij gebrek aan baten de borg worden aangesproken. Dit is inderdaad een standaardbepaling. Mocht u twijfelen dan kan ik de overeenkomst tegen een kleine vergoeding voor u beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag