Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben office-manager en werk fulltime (38 uur p/wk.).

Ik werk > 5,5 uur per dag en heb dus recht op minimaal 2 x 15 minuten pauze per dag. Wij hebben een kleine pauze van 15 minuten en een lunchpauze van 30 minuten, dus dat gaat goed.

Mijn pauzes worden geacht eigen tijd te zijn, maar omdat ik de bedrijfsmobiel altijd bij me heb wordt ik geacht in mijn pauzes zowel de telefoon aan te nemen en eventuele gasten te ontvangen/pakketjes aan te nemen, etc.
Dit terwijl dit dit toch echt mijn eigen tijd is en daarvoor dus ook niet voor wordt uitbetaald.
Dit komt eigenlijk bijna dagelijks voor zodat ik bijna nooit echt 15 minuten rust heb in geen van mijn pauzes. Op deze manier werk ik dus +/- 41:45 uur per dag.

Mag dit zomaar?
Hoe kan ik dit het beste aankaarten bij de werkgever? Mijn voorgangster werkte 4 dagen van 6 uur (van 8:00 tot 14:00) = 24 uur p/wk. en haar pauzes werden dus wel doorbetaald..., .?!

In een stokoud arrest van de Hoge Raad, dat nog steeds geldend is, is bepaald dat in een dergelijk geval de lunchpauze werktijd is, die gewoon doorbetaald moet worden. Ik zou de werkgever daarop wijzen en doorbetaling van het loon vragen. Weigert hij, neem dan contact op met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel voor uw antwoord. Hier kan ik iets mee!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag