Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben op moment werkzaamheden, waarvoor wij expliciet toestemming hebben gegeven aan verhuurder en/of vakmensen die werk verrichten te mogen betreden. (expliciet slechts voor dit doel)

Het meeste werk wordt door de verhuurder zelf gedaan. En is nog steeds bezig.

Wij komen zojuist tot de bevinding dat de verhuurder gedurende deze tijd al meer dan eens mensen heeft binnengelaten (eenmaal een buur om het apartment te laten zien, en eenmaal wat leek op een potentiele huurder of koper???)

Ik ben er eigenlijk al van overtuigd dat dit compleet illegaal is...daar gaat mijn vraag niet zozeer over.

Maar mijn eigenlijke vraag is: mag ik vanwege schending van privacy mijn slot vervangen? (en later natuurlijk weer terug zetten met "oplevering").
PS Ik zal buiten de deur een sleutelbox ophangen zodat in geval van nood ik de eigenaar toegang kan "verlenen" (zoals vereist in contract), door hem simpelweg de code ter vertellen.

In beginsel mag dit, mits dit contractueel is uitgesloten. Nu de verhuurder al bezig is in uw huis dient hij wel de toegang te verkrijgen tot de woning door hem de code te verstrekken zoals u stelt. Hij hoeft in overleg met u derden niet toe te laten in uw woning. Uw verhuurder dient u zoveel mogelijk het huurgenot te geven door rekening te houden met uw privacy.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag