Vraag

Beste,

Ik heb rijke en vrekkige narcistische ouders welke ooit een erfenis nalaten met zeer veel beperkingen. Quote vader: "ik zal jullie het zo moeilijk mogelijk maken." Nu heb ik een aantal vragen:
1) In welke landen in europa is er geen erfenisovereenkomst, zodanig dat de opgelegde regels en beperkingen bij veranderen van mijn nationaliteit niet meer rechtsgeldig zijn?

2 Ik woon in belgie maar heb nederlandse nationaliteit. Ben afgekeurd en dus heb ik geen pensioensopbouw. Is het zo dat ik geen leefloon meer ga krijgen omdat ik de erfenis weiger? (weer een van de dreigingen van mijn vader)

Door jarenlang geleden te hebben door hun narcisme heeft dit een zware impact gehad op mijn leven. Nu na hun dood willen ze de controle behouden, wat nooit een optie mag gaan worden. Vandaar deze vragen.

Deel deze vraag

8 Reacties

4 Veel privévragen waar ik u middels direct contact nader over kan informeren, desgewenst. Dit in verband met privacyredenen, uwerzijds. Graag verneem ik nader van u. Heeft u nog vragen, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik heb geen prive vragen gesteld en zal de vragen herformuleren:
1) welke landen binnen EU hebben geen erfrecht overeenkomst met Nederland. Zodanig dat ik na ontvangen van erfenis nationaliteit verander zodat regels van het testament die opgesteld zijn , niet meer rechtsgeldig zijn.

2) Verlies men zijn leefloon als je een erfenis niet aanvaard
2 Excuus mijnerzijds, het betreft hier privé antwoorden. Vandaar mijn verzoek voor direct contact.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Ik wil uw prive leven niet hoor maar gewoon antwoord op de vragen. Maar als u ze niet weet is dat niet erg hoor. Er is altijd wel iemand die me kan antwoorden. Er is namelijk niets prive aan mijn vragen en ook niet aan een antwoord daarop.
Reactie van de vraagsteller
Ik wil uw prive leven niet hoor maar gewoon antwoord op de vragen. Maar als u ze niet weet is dat niet erg hoor. Er is zal altijd wel iemand zijn die me kan antwoorden en meer gespecialiseerd is in internationaal erfrecht. Er is namelijk niets prive aan mijn vragen en ook niet aan een antwoord daarop.
2 Ik zal u een dezer dagen nader voorzien van informatie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 1) Meestal wordt de erfenis afgewikkeld volgens het recht van het EU-land waar de overledene het laatst gewoond heeft, tenzij de overledene heeft laten vastleggen dat het recht van zijn eigen land op de nalatenschap van toepassing is.

Máár, u mag ook zélf een gerecht kiezen ter afwikkeling van de erfenis. Als een erfenis door een gerecht moet worden afgewikkeld, moet dat meestal gebeuren in het EU-land waar de overledene het laatst gewoond heeft. Maar als de overledene voor het erfrecht van zijn eigen land heeft gekozen en dit een EU-land is, kunnen u en de overige erfgenamen en betrokkenen ervoor kiezen om de erfenis door een gerecht van dat EU-land te laten afwikkelen. U moet het hierover wel onderling eens zijn.

2) U verliest niet uw leefloon als u de erfenis niet aanvaard. Visa versa, wél.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm