Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn huisgenoot en ik zijn niet elkaars fiscaal partner. We hebben beiden een inkomen uit werk, maar ik krijg ook ook een kleine WIa. Nu heb ik een advocaat nodig voor een kwestie die puur mij aangaat, niet mijn huisgenoot. Ik wil toevoeging aanvragen voor rechtsbijstand. Maar telt dan toch het inkomen mee van mijn huisgenoot?

Ik begrijp dat u sameneoont en een gemeenschappelijke huishouding hebt. Is dat juist? Helaas telt dan het inkomen van uw huisgenoot mee.
Desgewenst kan ik uw belangen behartigen tegen een zeer laag tarief.
Als u dat wilt kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

In principe telt de Raad voor Rechtsbijstand de inkomens samen van mensen, die op hetzelfde adres ingeschreven staan. Wanneer u geen fiscaal partner hebt wordt er zeer waarschijnlijk een uitzondering gemaakt. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Na het eerste gesprek kan de advocaat een toevoeging aanvragen. wordt die verleend -> u betaalt een eigen bijdrage. Wordt die niet verleend -> u moet een afspraak maken m.b.t. de betaling. Op die manier loopt u geen enkel (financieel) risico.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag