Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn buurman is aan het verhuizen en wil nu onze gezamenlijke overkapping bij onze opritten door midden zagen en zijn deel mee nemen. De overkapping is geplaatst door de vorige bewoners (mijn buurman en ik woonden beide nog niet hier toen). De oude buurman die de overkapping heeft geplaatst heeft nog 7 jaar naast ons gewoond, de toemalige buurman heeft er maar 3 jaar gewoond. Nu is het ook zo dat de overkapping helemaal niet uit elkaar te halen is. Het is 1 constructie en de helft eraf halen zal het dus compleet verwoesten. Nu eist de buurman geld om hem te laten staan, of hij zal de helft er binnenkort af halen, dit heeft hij via een briefje in de brievenbus laten weten. Wat kan ik hier aan doen? Ik zou graag met hem overleggen maar hij woont hier niet meer, dus op een dag kom ik thuis zonder de helft van de overkapping. Wat kan ik hier aan doen? Staat hij in zijn recht om zomaar geld te eisen of het weg te halen zonder overleg?

Er is sprake van eigendom van een mandelige zaak met gemeenschappelijk nut. De buurman mag daarom niet wegnemen een deel van de overkapping zolang het nut nog bestaat . En dat is het geval. De wet verbiedt ook dat een mandelige zaak wordt verdeeld. Weet u waar uw buurman nu woont,, u maag het namelijk verbieden dat hij de overkapping sloopt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee ik weet helaas niet waar de buurman woont


U kunt ook een brief in een bijlage in e-mail doen als u dat adres wel weet, of u kunt een bijlage sturen via sociale media. De inhoud van de brief is een verbod tot afbraak en een aansprakelijkstelling voor de schade . Ik kan u helpen deze brief op te stellen. Overigens mag u de brief ook sturen naar het laatste bekende adres, in dit geval wel bekend . Doe dat dan wel aangetekend.. Gaat het om een huurwoning, dan is het zaak de verhuurder in te lichten wat deze is dan deeleigenaar niet de buurman.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag