Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Als men op het balkon moeten zijn voor onderhoud of reparatie doet men bij een huurwoning toestemming geven om op het balkon te komen. Hoe zit dat met balkon die hoger dan 3 etages zijn? Moet men dan ook de woonruimte tot beschikking stellen voor de werkzaamheden buiten de woning?

In beginsel wel. U dient medewerking te verlenen aan de werkzaamheden indien dit noodzakelijk of dringend is of van u anderszins verlangd of geduld kan worden. Wel dient er zoveel mogelijk rekening te worden gehouden met uw huurgenot. Indien er in meerdere mate inbreuk daarop wordt gedaan, dan kunt u huurvermindering overwegen. Voor meer info of verdere hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen. Klikt u op de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

En als men dan medewerking verleent voor de werkzaamheden OP het balkon. Wat heeft een woonruimte te maken met het balkon? Ze kunnen toch zelf voor een hoogwerker zorgen.


Uiteraard dient de verhuurder rekening te houden met uw huurgenot en inderdaad kiezen voor andere middelen zoals een hoogwerker. U kunt zich daartegen verzetten als andere middelen logischer en haalbaar zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wellicht dat men dan beginnen over de kosten van de hoogwerker en dat ze dat niet gaan doen


Reactie van de vraagsteller

Deze vraag komt voort uit het feit dat er verhalen bekend zijn dat balkon gerenoveerd zijn, en dat zeil in de woonkamer is beschadigd (een grote scheur). Men heeft niks ondernomen en de schade is bij de bewoner gebleven


IK heb u zojuist persoonlijk benaderd vanwege uw directe contactaanvraag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag