Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vorig jaar mei 1 week gewerkt in een callcenter in Den Haag. Ik heb een onbetaalde trainingsweek gevolgd zonder verder een arbeidsovereenkomst te tekenen. Werkgever ziet dit als proefweek. Ik weet niet meer of ik een overeenkomst hebt getekend wat betreft deze proefperiode (als dat wat uitmaakt?). Ik kon alsnog een arbeidsovereenkomst krijgen als ik goed had gepresteerd. Helaas werd ik weggestuurd. Ik heb totaal 20 uur gewerkt verspreid over 5 dagen. Ik vraag me of dit wel mag? Ik voel me misbruikt, vooral omdat ik toen ook pas 17 was en mijn rechten nog niet kende. Ik heb een beetje nagelezen op internet. Blijkbaar moet zo een proefperiode voldoen aan bepaalde criteria. Zo mag het sowieso niet te lang duren. Het moet lang genoeg zijn om de vaardigheden te testen. 20 uur vind ik toch wel veel. Bovendien mag de proefperiode niet rendabel voor werkgever zijn. Ik heb echter wel sales gemaakt en hier profiteert mijn werkgever van. Werkgever maakt er ook een gewoonte van om mensen gratis in dienst te nemen en daarna weer weg te sturen. Ik vraag me af of ik alsnog betaling (300,-) van deze proefperiode kan eisen (eventueel met wettelijke rente en wettelijke verhoging)? Ook vraag ik me af of er toch een mondelinge arbeidsovereenkomst is gesloten doordat ik 1 week gewerkt heb. Ik hoor het graag van u

Zoals u het vertelt kan het zeker onrechtmatig zijn doordat er misbruik wordt gemaakt van personen die denken opgeleid te worden in 20 uren terwijl dat feitelijk misschien wel in 3 uren mogelijk is en dus de resterende tijd zij voor 17 uren normale arbeid verrichten. Dit moet onderzocht worden, op alle ins en outs. Bijvoorbeeld de vraag wat in dezelfde branche gebruikelijk is aan inwerktijd voor bepaalde leeftijdsgroepen. Je kunt wel van alles roepen en denken , maar je moet het ook kunnen bewijzen.

Er was overigens wel een arbeidsovereenkomst maar u was voor de proef en dus kan deze eenzijdig beƫindigd worden binnen de afgesproken periode.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag