Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil graag een vraag stellen over een besluit van de VVE.
Onlangs heb ik per email bij de VVE om een geluidsonderzoek verzocht ivm geluidsoverlast van de bovenburen. Zij hebben een harde vloerbedekking die niet aan de geluidsnormen voldoet.

Tijdens de vergadering gaven de bovenburen aan ook geluidsoverlast van mij te ervaren en nu is besloten om de kosten van het onderzoek te delen.

Volgens mijn informatie is het echter zo dat in eerste instantie de kosten van het onderzoek voor mijn rekening komen en bij constatering van een ondervloer die niet voldoet aan de gestelde norm de kosten van het onderzoek voor rekening komen van de bovenburen.

Sta ik in mijn recht? Ik hoor heel graag van u en bij voorbaat vriendelijk dank voor het antwoord.

Uw bovenburen hebben last van hetzelfde feit dat u hen verwijt? Of is de geluidsoverlast ergens anders van? In ieder geval gaat de klacht omtrent overlast in verband met het houden van een verkeerde vloer en niet conform de huisregels van de VvE wel over besluitvorming en toezicht VvE , niet direct andere klachten tenzij ook daar een gemeenschappelijke regel wordt overschreden.

Wie eist zal moeten bewijzen, dus de kosten komen inderdaad voor uw rekening maar kunnen nadien worden toegewezen aan uw bovenburen als blijkt dat zij zich niet aan de regels hebben gehouden of gedeeld door u beiden als blijkt dat u beiden zich niet aan de regels hebben gehouden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag