Stel vraag

Particulier


Goedeavond, Ik en mijn vriend hebben 3 maanden geleden een huis gekocht. Twee dagen geleden zagen we dat het stucwerk van een muur van de keuken los aan het laten was. Er zit ook een vochtplek op de muur en de muur voelt nat aan en geeft wit af. We hebben aan de buren gevraagd of er mogelijk bij hun water lekt. Hun badkamer en keuken grenzen namelijk aan die muur. De muur die ik beschrijf maakt deel uit van een aanbouw die gebouwd is in 1992. Het huis zelf komt uit 1959.

Het vochtprobleem blijkt te komen van hun lekkende boiler. Hij wilde graag zien hoe bij ons de schade was en hebben dit aan hem laten zien. Hij vond dat de schade heel goed mee viel en begreep niet zo goed waarom dat we daar 'moeilijk' over deden. Ook zei hij dat de muur zijn muur was omdat het op zijn grond zou staan. Dit vinden wij echter vreemd omdat de aanbouw om de schutting is gebouwd die er al vanaf 1959 staat.

We willen graag onze verzekering aanspreken over de waterschade maar we willen niet dat het uitloopt op geruzie over de erfgrens/perceelgrens.

Hoe kunnen we dit het beste juridisch aanpakken?

Dat is dus precies een reden waarom u de verzekeraar moet aanspreken die juridische kennis heeft. U kunt zelf nagaan of de muur niet op de erfgrens dus mandelig is maar op de grond van de buren staat, echter dit leidt evengoed na ommekomst van zoveel jaren tot afdwingbare rechten uwerzijds door verjaring. ( l mandeligheid of erfdiensbaarheid )

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag