Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedendag,

Momenteel zijn mijn ex partner en ik bezig met de verkoop van onze woning. De woning staat op beiden namen en buiten de woning is er verder niets geregeld op papier wat betreft een samenlevingscontract oid.

Naar eigen zeggen, wat daar precies van waar is weet ik niet, had hij 20.500 euro overwaarde uit een vorige woning. Staat kennelijk zwart op wit. Nu zegt hij ook die volledige 20.000 euro in de huidige woning te hebben gestoken. Als dat al zo is, is dat niet ineens gegaan, maar in etappes.
Het ziet ernaar uit dat wij ook overwaarde zullen hebben op dit huis, echter eist hij buiten die overwaarde 20.000 euro (meer) op. Hij vindt dat hij dus recht heeft op 20 meer dan mij.

Buiten dat dreigt hij de verkoop van de woning tegen te gaan houden zolang hij geen financiële duidelijkheid/ toezegging heeft van mij.

Mijn vragen zijn dan ook:
Kan hij meer geld opeisen dan mij? Of moet hij zich gewoon houden aan 50/50?
En in hoeverre kan ik iets als hij de verkoop van de woning opzettelijk tegenhoudt? Ook als wij een reëel bod zouden krijgen?

Als er verder geen (contractuele) afspraken zijn gemaakt omtrent de hoogte van de verdeling van de woning,dan geldt in beginsel 50/50. Als hij kan aantonen dat er meer is ingebracht in de woning dan heeft hij daar in feite recht op indien u samengewoond hebt. Wilt hij de verkoop forceren dan kunt u vervangende toestemming aanvragen bij de rechtbank.

Beoordeel dit antwoord:

aanvullend wil ik stellen dat een en ander samenhangt met de wijze waarop u gezamenlijk bent omgegaan en afspraken heeft gemaakt over de inbreng van elk , of uit feitelijk handelen kan worden afgeleid wat betreft de kosten en opbrengsten van de samenleving . Is daar geen duidelijke lijn uit te halen, dan geldt 50/50.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag