Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,

Ik heb een vraagje over burenoverlast.
Onze buren zijn een muziekschool begonnen in hun huis. Dit betekent van 's morgens tot 's avonds muziek. Het gaat om viool, fluit en cello. Daarnaast ook operazang. Het is een eentonig, doordringend geluid.
Daarnaast is er parkeeroverlast, want op woensdagmiddag brengen de ouders hun kinderen voor de les, maar blijven dan in hun auto wachten. Soms laten ze die stationair draaien, een uur lang!
Zelf nemen ze ook 4 parkeerplaatsen in beslag.
Ook bij het wisselen van de lessen is er veel reuring op straat.

Mijn vraag is; mag er zomaar een muziekschool in een woonhuis?

Nee, grote kans van niet, en dat op meerdere gronden: 1 ) uw buren overtreden mogelijk dwingende bepalingen uit een bestemmingsplan doordat zij een functie wijzigingen zonder toestemming 2) er is overlast van geluid en parkeer in de ruimtelijke omgeving waardoor APV wordt overtreden ( plaatselijke verordening) en 3) men pleegt jegens de buren onrechtmatige burenhinder. De eerste twee zijn bestuursrechtelijke acties die u kunt ondernemen, namelijk de gemeente verzoeken om handhaving, en de laatste is een actie uit het civiel recht. Ik kan u helpen met opstellen van verzoeken aan de gemeente of rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw duidelijke antwoord. Ik moet nog even nadenken over de vervolgstappen, want ja, ze wonen wel naast me. Als ik contact op wil nemen met de gemeente, met welke afdeling moet ik dan contact opnemen?
Ik ben in ieder geval blij dat ik weet dat dit niet zo maar mag. Was bang dat ik de vervelende buurvrouw was.


Handhaving.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag