Vraag

Wonen
Ik woon in een koophuis net als mijn buurman. Wij hebben een gezamenlijke dakgoot. Die dakgoot was bedekt met oud bitumen. Door de veroudering heb ik twee maal een ernstige lekkage gehad waardoor de stoppenkast onder is gelopen en derhalve is vervangen. Dit is inmiddels vergoed door de verzekering. De lekkage gebeurde op een moment dat er niemand aanwezig was bij de buren. Plus ik zat zonder elektra aangezien de hoofdmeter was afgesloten door de netbeheerder. Ik heb opdracht gegeven na een aantal offertes de goot met EPDM te laten bedekken. Bitumen was niet mogelijk. Nu had ik de laatste keer weer lekkage veel minder erg maar wel weer in mijn stoppenkast en ik heb er weer een loodgieter bij moeten halen om de oorzaak op te sporen. Bleek dat de schuine dakranden ook van de buurman die ook bedekt is met bitumen in slechte staat is zodat de loodgieter dit tijdelijk heeft opgelost met kit. Mijn kant is met zink bedekt. De lekkage is hws veroorzaakt door de barsten. Ik heb de buurman een keer een jaar geleden aangesproken op de staat van het dak en de goot maar nooit dat de kosten ook voor hem waren. eerlijk gezegd ben ik niet zo'n held als het om dat soort dingen gaat. Ik heb inmiddels meer dan 2500 euro kosten gemaakt om alles waterdicht te krijgen. Maar nu begreep ik laatst dat de kosten voor beide kanten van de goot moeten! zijn en mss ook wel de kosten aan het onderzoek en tijdelijk reparaties waar de lekkage vandaan kwamen. Ik heb de buurman aangesproken en hem een email gestuurd en raad wat ik terug kreeg. Een halve sneer. Inderdaad. Dus nu zoek ik een manier om mijn geld terug te krijgen. Kunt u me hierbij helpen? Mvg.

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Om u van dienst te kunnen zijn, mag u mij direct benaderen. Heeft u vragen, stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Klopt als de goot mandelig is en bestemd voor gemeenschappelijk gebruik: dan dienen de kosten voor herstel of vervanging door beiden te worden gedragen. Om het minder persoonlijk te maken kunt u middels een jurist uw buurman sommeren mee te betalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm