Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Eind februari had ik een lekkage in mijn keuken. De loodgieter gaf aan dat de lekkage wordt veroorzaakt door leidingen in mijn keuken. Die waren verroest. De loodgieter (en later nog een paar loodgieters) gaf aan dat hij de leiding kan vervangen maar dat de standleiding waarschijnlijk in een zelfde staat is en ik binnen een jaar weer een lekkage zou kunnen krijgen.

Hierop hebben wij contact opgenomen met de vve. De vve wilde hier gelijk niks van weten. Mijn vader heeft meerderen keren contact opgenomen omdat we bang zijn snel weer een lekkage te krijgen en dat ze de signalen van de loodgieters serieus willen nemen in hun beslissing.
Intrema heeft mijn vader gebeld en gezegd een loodgieter te sturen. VVE lid die op dat moment in mijn woning was drong aan bij mij om tegen de loodgieter te zeggen dat hij een camera onderzoek moet uitvoeren. Mijn vader heeft toen Intrema gebeld en gezegd dat wij hier geen factuur van verwachten omdat we anders zelf een loodgieter daarvoor laten komen. (immers had ik al een loodgieter die mijn lekkage zou gaan verhelpen).

Loodgieter is geweest. Heeft geprobeerd camera onderzoek te doen maar door de dichtgeslibde standleiding had hij geen beeld. Loodgieter heeft factuur naar de opdrachtgever Intrema gestuurd.

Intrema heeft op hun beurt een factuur gemaakt met omschrijving "lekkage hersteld". (was alleen een camera onderzoek dus dat klopt sowieso niet). De factuur van de loodgieter € 312,00 hebben ze bijgevoegd, zij betalen de loodgieter en hebben de kosten naar mij doorberekend. Intrema die in de clinche heeft gelegen met mijn vader dreigde gelijk dat als er niet betaalt werd er een incasso op volgt.

Ik heb formeel bezwaar ingediend. Hun reactie is dat mijn vader heeft ingestemd met de kosten als het niet aan de standleiding lag. Dit is niet het geval.

Wel hebben ze gelijk een aanmaning gestuurd. Ik had 11 maart de factuur ontvangen en 16 dagen erna kreeg ik een aanmaning met de tekst dat ik meerderen betalingsherinneringen gekregen heb en ze het uit handen gaan geven als ik niet binnen 2 weken betaal. Administratie gebeld en gevraagd hoe dat sowieso kan omdat ik helemaal geen herinneren heb ontvangen en dat natuurlijk ook niet kan omdat er pas 2 dagen verstreken waren. Nu blijkt dat dhr Koster van Intrema die de strijd aan wil gaan met mijn vader van 80 heeft gezegd gelijk een aanmaning te sturen.

Heel verhaal maar belangrijkste voor mij is om te weten of ik die rekening moet betalen. Wij hebben geen opdracht gegeven voor die loodgieter, dan zou ik mijn eigen loodgieter wel opdracht geven en een prijsopgave vragen. Maar nu beweren zij dus dat mijn vader ermee in is gestemd. Mijn moeder is getuige geweest van het telefoongesprek en zegt dat mijn vader juist heeft gebeld om te zeggen dat wij er geen factuur van willen en anders zelf iemand regelen.

Hoe nu verder?

Een verstopping in verticale standleidingen in een appartementsgebouw en lekkage ten gevolge daarvan is altijd voor rekening van de VvE. Die moet dus betalen , dat verweer kunt u voeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag