Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hallo,

Op de scheiding tussen mijn tuin en de achterom (1 meter breed) van de achterburen staat een stenen schutting met hout, ongeveer 2 meter hoog. . Wij kijken tegen de zijkant van hun huis met alleen bovenin een badkamerraam. Nu willen wij, om ons uitzicht wat te verfraaien, tegen de schutting iets maken met draadwerk en kunstgroen. Wij willen 2 á 3 meter boven de schutting uitgaan dus totaal komen we op 4 á 5 meter hoog. Zij hebben aan die kant dus geen raam beneden en hebben ook geen overlast van bladgroen omdat we met kunstgroen gaan werken. Mogen wij dit maken?

Nee de maximale lengte is bepaalde in het bestemmingsplan en doorgaans 1.80 of 2 meter.

Beoordeel dit antwoord:

Wat u wél zou kunnen doen is het door u gewenste groen aanbrengen tegen de zijgevel van de buren, uiteraard mét hun toestemming. U zou hiervoor een erfdienstbaarheid kunnen overeenkomen (die dan bij de notaris wordt ingeschreven) of het gewoon met een contactje kunnen regelen.

Bij groen tegen de gevel zal de gemeente over het algemeen niet oordelen dat het gaat om een bouwkundige aanpassing (die dan weer wel vergunningsplichtig is) .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag