Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn dienstverband wordt op initiatief van de werkgever beƫindigd. Ik heb 14 dienstjaren bij de werkgever op basis van een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.
Direct voorafgaand aan mijn indiensttreding was ik al 3 jaar via een detacheringsconstructie bij dezelfde werkgever tewerkgesteld geweest.
Deze periode in ononderbroken overgegaan in een vast dienstverband zonder proeftijd.

Mijn interpretatie van Artikel 7:673 lid 4b is, dat mijn opzegtermijn nu 4 maanden is omdat de detacheringsperiode erbij opgeteld dient te worden, mijn werkgever ziet dat anders en telt met 3 maanden.

Wat is hierover uw mening?

Uw interpretatie van art. 7:673 lid 4 sub b lijkt me juist. Alleen gaat dat artikel niet over de opzegtermijn, maar over de hoogte van de transitievergoeding (TV). Bij de berekening daarvan dient men van 17 jaar uit te gaan.

Voor de lengte van de opzegtermijn moet u kijken naar art, 7:672 BW lid 2 -> u komt dan ook op 4 maanden uit (langer dan 15 jaar). Deze termijn kan echter bij CAO worden verkort. U moet dan ook checken of dat het geval is?

Formeel is het detacheringsbureau niet uw werkgever. Feitelijk bent u al die tijd bij hetzelfde bedrijf werkzaam geweest. Ik meen dan ook, dat de tijd bij het detacheringsbureau meegenomen moet worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag