Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Dag rechtswinkel,

Met vijf man zijn wij van plan een pand aan te schaffen om deze te verhuren. We vragen ons af onder welke naam we dit het beste kunnen doen en twijfelen daarbij tussen het oprichten van een BV of om dit zonder hulp van een rechtspersoon te doen (dus het pand op onze eigen naam).
Wat zijn de juridische verschillen tussen de twee opties? Punten waar we rekening mee willen houden zijn:
-kosten
-doorgroeimogelijkheden (misschien willen we in de verre toekomst een tweede pand kopen)
-aansprakelijkheid
-verdelen van winst (het schijnt moeilijk te zijn om geld uit een bv te halen)

Ik hoop dat jullie ons een goed beeld kunnen geven van de voor en nadelen van beide opties.

met vriendelijke groet

Dat hangt echt af van het doel dat u nastreeft en de reden van verhuur.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik denk dat het doel te omschrijven valt als kapitaalvergroting door middel van huuropbrengsten.


Reactie van de vraagsteller

Ik denk dat het doel te omschrijven valt als kapitaalvergroting door middel van huuropbrengsten. Huur wordt hierbij gebruikt om hypotheek af te betalen en te sparen voor een nieuw pand.


Dat kan ook gewoon prive , u moet goed de risico s in kaart brengen . Dat is de voornaamste reden om een rechtspersoon te vestigen .Dat uw prive vermogen is gescheiden van het bv vermogen. En van de deelnemers in deeleigendom. Een bv kost ook hoop geld en er komen verplichtingen bij.

Beoordeel dit antwoord:

Ik meen dat naast de juridische aspecten (aansprakelijkheid, besluitvorming) ook belastingtechnische aspecten een belangrijke rol spelen. Houdt u het vastgoed privé dan valt het in box I. Voordeel is dan dat de huuropbrengst en de verkoopwinst onbelast zijn. Nadeel is dat er weinig aftrekmogelijkheden zijn, waardoor bijvoorbeeld verbouwingskosten e.d. niet aftrekbaar zijn. Bij uitbreiding van de portefeuille loopt u het risico dat het vastgoed in box 1 belast wordt, als geen sprake meer is van normaal vastgoedbeheer. In dat geval is een B.V. hoe dan ook een betere optie. Mogelijk biedt een commanditaire vennootschap een goed alternatief. De winst wordt dan weliswaar in box 1 belast, maar u heeft dan wel de fiscale voordelen voor ondernemers.

U zou er verstandig aan doen eens bij een belastingadviseur te informeren welke rechtsvorm voor uw situatie belastingtechnisch het meest gunstig is. Contractueel kan er veel geregeld worden. Ik ben desgewenst graag bereid om uw afspraken in een overeenkomst vast te leggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag