Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Via Marktplaats een fiets gekocht van een particulier en daarbij expliciet gevraagd naar het bouwjaar. daarop is geantwoord: 2016. Bij het ophalen van de fiets bevestigt hij de fiets in 2016 te hebben gekocht. De door hem genoemde koopprijs was beduidend hoger dan de gangbare prijzen maar dat zou kunnen komen door diverse aanpassingen aan de standaard uitvoering.
Fietsen van dit model met bouwjaar 2018 worden op MP aangeboden voor 650,-
Prijs en bouwjaar
Na kopen en ophalen van de fiets blijkt de fiets beduidend ouder te zijn, mogelijk zelfs uit 2012.

Nadat ik de verkoper opheldering heb gevraagd, krijg ik ontwijkende en tegenstrijdige antwoorden. in ieder geval wordt duidelijk dat hij de fiets niet in 2016 nieuw heeft gekocht en aantoonbaar is dat de fiets uit modeljaar 2013 is, en dus aannemelijk al in 2012 verkocht, aan wie dan ook.

Daarom vraag ik om vernietiging van de overeenkomst op grond van dwaling. Verkoper wil hier niet in meegaan en weigert de fiets terug te nemen.

Wat zijn mijn rechtsmogelijkheden?

Toepassen van een prijsvermindering door gedeeltelijke vermindering lijkt me ook een mogelijkheid als u kunt bewijzen dat de fiets niet uit 2016 is maar een eerder gefabriceerd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

dat is wat mij betreft ook bespreekbaar maar verkoper wil mij 50 euro tegemoetkomen voor te vervangen onderdelen. Dat is echter niet mijn bezwaar (risico op technische gebreken hoort bij 2ehands kopen). Daar komen we dus nog niet uit.
Ik heb een onderbouwd voorstel gedaan (a.h.v. andere advertentie) om de prijs bij te stellen naar 300,-.


Hoe lang rijdt u al op de fiets? Ik vind het al redelijk dat verkoper u tegemoet komt, dat ziet men niet vaak. ( rekent u de kostenbesparing van een procedure of rechtshulp ook mee die u bespaart)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

nog geen meter op de fiets gereden. Thuisgekomen moest ik nl eerst een besproken technische onvolkomenheid verhelpen. Bij het bestellen van onderdelen kwam ik erachter dat de leeftijd niet conform was.


U kunt beter door onderhandelen of dat laten doen door een jurist , misschien kan ik u op weg helpen. Er is ook sprake van non conformiteit van de koopovereenkomst, en bedrog. ( al is dat niet altijd handig om dat zo te noemen)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Positieve ontwikkeling. Heb inderdaad door onderhandeld en inmiddels overeenstemming om de koopovereenkomst te vernietigen. Hij z'n fiets terug, ik m'n geld terug


Nou dat is prima toch , goed gedaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zeker! Hartelijk dank voor het meedenken en het aanbod



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag