Stel vraag

Particulier


A.S.R heeft sinds de aanvang van onze autoverzekering, eind mei 2012, voor onze nieuwe auto een veel te hoge premie in rekening gebracht.

Tot mei 2012 liep er al een WA-autoverzekering bij A.S.R. voor onze vorige auto met een veel hogere catalogusprijs maar wel WA-verzekerd. Per 31 mei 2012 een all-riskverzekering bij hen afgesloten voor een nieuwe, maar goedkopere auto.

Bij aanvang netjes alle nieuwe autogegevens juist aangeleverd bij A.S.R.

In januari 2019 zagen wij dat er een veel hogere cataloguswaarde op het polisblad was vermeld (ongeveer 10 maal zo hoog). Wij namen aan: alleen even de cataloguswaarde aanpassen, klaar. Niet dus: de premie bleek te slaan op die ongeveer 10 maal te hoge cataloguswaarde.
Daarna zagen we dat de waarde op alle polisbladen sinds 2012 foutief vermeld staan, en dat A.S.R. dus al die tijd veel te veel premie in rekening heeft gebracht.

Na melding via onze tussenpersoon kwam A.S.R. met een schikking van € 3.000,00.
Na onze afwijzing hiervan kwam A.S.R. met een nieuw aanbod: retournering van de teveel betaalde premie over de afgelopen 5 jaar. (Nu ineens wèl met de opmerking dat zij maximaal 5 jaar terug willen gaan met compensatie.)

Tot nu toe wil A.S.R. alleen de teveel betaalde premie over de afgelopen 5 jaar retourneren. Dat zou betekenen dat hun fout hen alsnog plm. € 2.000,00 oplevert, en ons dus alsnog plm. € 2.000,00 kost.

Op z'n zachts gezegd vreemd en onrechtvaardig.

Wij vinden dat we alle premie terug moeten krijgen.

ASR kan maximaal 5 jaar terug gaan voor vergoeding van de teveel in rekening gebrachte premie in verband met verjaring. Ik begrijp dat het onrechtvaardig voelt maar ik denk dat het aanbod wel redelijk is. Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Tot maximaal 5 jaren kunt u terugvorderen, er is geen reden voor meer dan dat zelfs minder want ook u verzekerde ziet erg laat dat er een fout is gemaakt. ( indien u elk jaar een prolongatie krijgt toegestuurd)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag