Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Is er iets te doe aan een ex die van de afgelopen 14 maanden alimentatie betalen er 3 op tijd heeft betaald. Ook nu wéér niet voor de 1e van de maand. Ik heb nog steeds niks ontvangen en het is al 3 april. Zo gaat het bijna iedere maand. Ik moet er iedere keer om vragen. Waarna ik meestal te horen krijg dat hij krap zit.... Maar ik hoor van anderen en mijn kinderen dat hij veel uitgaat en koopt. Mijn zoon heeft sinds hij 18 is nog nooit op tijd en nog nooit het volledige bedrag ontvangen. Sinds oktober 2018. Ook hier zegt hij krap te zitten, terwijl mijn zoon weet dat hij veel uitgeeft en koopt.
Dit is erg frustrerend, vooral omdat ik maar een hele kleine vergoeding heb meegenomen en ex huis en haard incl meubels heeft mogen houden. Ik ben met tweedehands en leenspullen opnieuw begonnen en hij kon verder leven zoals gewend.
En dan nog zó omgaan met alimentatie....

Graag jullie advies

Erg vervelend is dat, maar er is wel wat aan te doen. Achterstallige termijnen zijn in verzuim , u kunt via een incassoprocedure ( al dan niet via het LBIO) uw ex sommeren te betalen. Een rechtszaak is niet nodig, direct beslag is mogelijk of de dreiging ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag