Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Graag wil ik duidelijkheid in onze situatie...
Wij hebben geen huis en wonen in een camper waarvan we 5 maanden in Nederland op een camping staan en 7 maanden reizen. Mijn man is 73 en ik ben 55 jaar. We hebben altijd een postadres gehad bij een vriend voor de verzekeringen, paspoorten en AOW. Na het ontvangen van de paspoorten in oktober 2018 wilt de gemeente ons postadres niet meer verlengen. Vanaf juni zijn we dakloos. Wij willen geen woning in Nederland maar graag blijven reizen. Welke mogelijkheden blijven over?

In Nederland niet tenzij u een plaats vindt waar u mag wonen . Dat staat in het vigerende bestemmingsplan. Of u ergens bij familie of kennissen een kamer mag huren officieel. Maar u kunt wel meer in het buitenland ( niet alle sommige landen) een adres houden op campingplaats/ haven . U wordt dan wel geacht te zijn geëmigreerd . Voor u heeft dat gevolgen die u in kaart moet brengen. Zoals korting 2% per jaar op Aow.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte mevrouw,

U woont in Nederland niet op een vast adres.

Hierbij zend ik u de link naar "inschrijving als niet-ingezetene in de BRP:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/waar-registratie-niet-ingezetenen-rni

Ik adviseer u om contact op te nemen met de gemeente waar u het laatst stond ingeschreven en te overleggen op welke wijze u daar kunt worden ingeschreven.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel... dat vermoedden wij al.
Als we Nederlander willen blijven moeten we een woning zoeken of een kamer huren bij familie of kennissen.
Dan is onze volgende vraag: Hoe huren we een kamer officieel bij familie?


Door het maken van een huurovereenkomst

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke... is zo’n huurovereenkomst alleen mogelijk bij een koopwoning en particuliere huurwoning (indien de verhuurder toestemming geeft) van familie of kennissen?


Opmaken huurcontract voor een kamer ; bestudeer het bestemmingsplan of onderhuur is toegestaan, vraag verhuurder of eventueel de bank of dit mag en zorg dat de huuropbrengsten onder de huurvrijstellingsgrens blijven indien sprake van eigendom van het huis en hypotheek.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag