Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Monique,
Wij hebben Jan 2018 ons houten chalet verkocht
In nog 2018 kregen wij bericht van dat er boktor was gevonden.
Wij waren zeer verbaasd en vonden het erg vervelend voor ze.
Nu vandaag krijgen we bericht dat zij de houtdelen hebben verwijderd en laten behandelen en dat dat rond € 4000,- Of wij even € 1000,- willen betalen.
Ik wil dat niet want ik voel mij niet aansprakelijk en ook beide partijen is tijdens de verkoop niets vernomen. Ook heeft de kopende partij geen bouwkundige rapport laten uitvoeren en dus ligt het risico bij de koper.
Mijn man wil van het gezeur af zijn en wil het gaan betalen ,maar dan sta je juridisch zwakker en bjjj de volgende tegenslag kan je dan weer betalen.
Wat is u advies en bij eventueel dat wij dit wel betalen , is er dan een juridisch wet dat ik kan opstellen dat wij van verdere ontwikkelen van schade schadeloos worden gesteld.
Heel graag uw advies hierin en wat is verstandelijk, want hij dreigt al met ik heb geen zin in juridisch gedoe. Terwijl ik weet dat hij best in de slappe was zit . Graag uw advies.

Niet zonder meer is verkoper aansprakelijk te houden voor dit gebrek: ten eerste zal de aanwezigheid van de boktor normale bewoning in de weg moeten staan , en dat is niet zomaar het geval. Dan moet echt al de constructie zijn aangetast , bijvoorbeeld draagbalken; ten tweede komt de vraag op of koper de aanwezigheid van de huisboktor had kunnen ontdekken voor de koop door eenvoudig onderzoek ( boorgaatjes enz , maar dat had verkoper ook moeten ontdekken) Advies is daarom eerst de gehele eis afwijzen, wachten op wat koper aandraagt als bewijs en hoe hij zijn vordering beargumenteerd. Ik kan dat eventueel voor u bestuderen en reactie geven. Na de afwijzing kan altijd nog buitengerechtelijke afdoening volgen, echter nu al daarmee komen , is zonde.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag