Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Geachte,

29 maart 2019 heb ik een orderbevestiging getekend voor de aanschaf van een audi a4 cabrio uit 2002, een zg. young timer. Dit wel onder voorbehoud van keuring door mijn eigen garage.

Ik heb bevesting zakelijk ondertekend.
3 april is de auto door verkoper naar mijn garage gebracht voor de keuring.

vandaag 5 april de uitkomst besproken. Er is schade geweest rechtsvoor, te zien aan kleurverschil en losgehaalde schroeven motorkap,spatbord en vernieuwd koplamp.

Er is lekkage want klotsend water te horen tijdens remmen en optrekken ook aan de rechterkant in dorpel onder de deur.
Verder zijn er een aantal technische zaken die aan vervangen toe zijn motorisch distributieriem/waterpomp, airco werkt niet,tankdop wil niet open. Motorisch is de auto goed.

mijn vraag is; zijn bovengenoemde zaken, die mij tijdens het tekenen van de orderbevestiging niet bekend waren voldoende om te kunnen afzien van de koop? ook al kan de verkoper deze herstellen? Dit omdat ik er weinig vertrouwen in heb aangezien dit alles niet vermeld was in de verkoopadvertentie.
Volgens zijn algemene voorwaarden moet ik 15 procent schadevergoeding betalen bij annulering en tijdens een telefonisch gesprek liet verkoper blijken dat hij er niet mee akkoord ging maar aan om de tafel wou met de hele lijst erbij. Hier voel ik eigenlijk weinig voor.

Als de auto niet voldoet zoals vermeld in de advertentie en de gebreken komen aan de orde bij de keuring, dan kunt u in beginsel de koop vernietigen wegens dwaling en/of misleiding. U heeft recht op een deugdelijke auto. Daar lijkt het niet echt op. Indien u de auto nog wilt behouden dan kunt u de verkoper in gebreke stellen anders de koop laten vernietigen.
Komt u er samen (nog) niet uit, of houdt de verkoper vol neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

De koop is gesloten onder de voorwaarde dat de garage de auto goed zou keuren. U zegt dat er een voorbehoud is gemaakt, een voorbehoud betekent dat de overeenkomst pas tot stand komt indien het voorbehoud is vervuld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag