Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mag ik U deze vraag stellen, waarom mag je een houtkachel die een Europese goedkeur en in de klasse A zit niet in Duitsland stoken. Het is toch één Europa.

Het is ook één Europa, maar nog niet helemaal als het gaat om bouwnormen. (En nog wel wat meer dingen, maar die laat ik even buiten beschouwing) Kachels hebben inderdaad een CE keurmerk, en voldoen daarmee in heel Europa aan de regels. Maar het gaat in dit geval niet om het apparaat, maar om de wijze van inbouwen. En daarvoor geldt een keurmerk van de DIBt, het Deutsche Institut für Bautechnik.

Als het gaat om de kachel, dan is het in Duitsland zo dat als deze ingebouwd wordt, en met buitenlucht gevoerd wordt, er speciale regels gelden. U kunt een DIBt-zertifizierung gebruiken, of een andere bouwkundige maatregel nemen. Als reden daarvoor wordt aangevoerd:

Begründung der Zulassungsnotwendigkeit
Moderne Niedrigenergiehäuser sind so dicht gebaut, dass sie zur Vermeidung von Schimmelbildung regelmäßig gelüftet werden müssen. Dies geschieht häufig automatisch über eine kontrollierte Lüftungsanlage, welche Frischluft in einigen Räumen einbläst und dafür in anderen Räumen Luft absaugt. An dieser Stelle kann ein Unterdruck entstehen, welcher dann wiederum gefährliche Gase aus dem Kaminofen in den Wohnraum ziehen kann.

Het is gevaarlijk als rookgassen de kamer inkomen, u zou kunnen stikken. U mag dat gevaar echter ook op een andere manier oplossen, U mag ook op ruimtelucht stoken met een onderdrukbeveiliging. Dit uiteraard ter beoordeling van de inspecteur van uw Kreis.

U vindt meer informatie op bijvoorbeeld: https://www.feuerdepot.de/blog/die-dibt-zertifizierung-fur-raumluftunabhangige-feuerstatten/

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag