Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte juriste,
Ik heb een vraag, is het mogelijk om een doorlopend krediet via de rechter te laten splitsen, zodat een ieder zijn deel betaald. Het word elke maand van mijn rekening afgeschreven en mijn ex maakte dan de helft naar mij over. Nu heeft hij dat al 5 maanden niet gedaan en ik weet niet meer wat ik kan doen.
Ik weet dat ik en mijn ex partner beide hoofdelijk aansprakelijk zijn. Maar ik wil het krediet inlossen zodat ik en verder kan gaan en ik niet elke maand om zijn deel hoeft te vragen. Ik heb de bank al gevraagd of zij bereid zijn om dat te doen, omdat ik weet dat het een vorm van coulance is. Zij hebben dit geweigerd omdat er gewoon netjes betaald word elke maand. Graag uw reactie,
Omdat mijn ex niet meer betaald en ik eigenlijk mijn deel wil inlossen wil ik via de rechter een splitsing vragen, dat is eigenlijk mijn vraag.

Helaas kan het krediet niet gesplitst worden. Wel kunt u van uw ex voderen dat hij zijn deel aan u gaat betalen. Als hij dat niet doet kunt u dat wel via de rechter afdwingen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

U heeft een vordering op uw ex. De kredietverstrekker hoeft niet mee te werken aan een splitsing en dat is ook niet via de rechter af te dwingen. Het is dus zaak om uw ex aan te sporen om aan u te betalen. Wilt u daar hulp bij, neem dan gerust contact met mij op, ik heb ruime ervaring met het incasseren van dergelijke vorderingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag